Brancin na žaru – delicija kojoj je teško odoljeti

31/07/2019

article image

Morski plodovi, temelj su raznih recepata i u konačnici – tanjura koji su raskošni u okusu, aromama, boji i teksturi. Bilo da se radilo o tradicionalnim jelima ili novim i inovativnim načinima pripreme istih, morski plodovi donose poseban gastronomski doživljaj specifičan za kraj u kojem se pripremaju. Naravno, naglasak je na svježini i kvaliteti namirnica, a u Restaurantu Orca, naglasak je i na kreiranju jela u skladu s načelima istarske i mediteranske kuhinje. Plodovi Jadrana – domaći i svježi – uvelike doprinose konačnim okusima tanjura, pogotovo ako je riječ o deliciji poput brancina na žaru.

Riječ je o uistinu pravom specijalitetu kojemu se ne okreću samo turisti željni – nama domaćih, njima novih – okusa i aroma koji će im na poseban  način začiniti putovanje, već i domaći koji rado pripremaju ovu deliciju.

Restaurant Orca priprema upravo tipična istarska jela s naglaskom na njihovu kuhinju isprepletanu s onom mediteranskom. Svježe namirnice najbolje kvalitete, temelj su raznih specijaliteta, a upravo je brancin na žaru jedan od njih!

Marinada – od maslinovog ulja i raznih začina poput bosiljka, ružmarina i soka od limuna – s kojom se uvijek rado eksperimentira i naglasak daje na određene i željene nijanse aroma, i vrlo pažljivi pristup samoj pripremi žara – ono su o čemu chefovi Restauranta Orca paze dok pripremaju ovaj menu s ciljem postizanja potpunog zadovoljstva svojih gostiju. Svježina i kvaliteta brancina uvelike utječu na sočnost i finoću istoga, kao i odabir pravih začina i priloga koji moraju komplementirati specifičnom okusu brancina, ali bez da na ikoji način ukradu prave note okusa ove ribe. Također, jedna od ključnih točaka u pripremi istoga jest potpuno poštivanje namirnice s kojom se radi jer upravo tako će se istaknuti sve njene nijanse i arome kojima će se zaludjeti osjetila svakoga gosta.

Chefovi Restauranta Orca ovu deliciju pripremaju, naravno, pazeći da istaknu sve specifičnosti mesa brancina, a da ono pritom ne izgubi niti jednu svoju notu najfinijih aroma. Uz navedeni specijalitet, možete odabrati i vrhunska vina vinske karte kako biste upotpunili ovaj gastronomski doživljaj!