Delicija kojoj je teško odoljeti – škampi na žaru

26/06/2019

article image

Škampi – uistinu prava delicija svih gurmana koji itekako znaju kako se uživa u hrani i svakom zalogaju, istodobno stvarajući prave ekstaze okusa kojima se zadirkuje nepce i mašta u svim tim prekrasnim bojama i aromama. Bilo da se škampi rade na buzaru, lešo ili možda na žaru, uz dodatak fantastične tjestenine, tikvica ili tek pokojeg začina, uvijek je riječ o kombinaciji koja fantazijom sjedinjenih okusa iznenadi i oduševi svakog ljubitelja ove delicije. Recepata je uistinu puno, a zajednički su im neodoljivi okusi škampa koji su i sami po sebi prava istarska delicija!

Restaurant Orca može se pohvaliti lepezom ponude u kojoj se nalaze raznovrsne fantazije okusa koje povezuje ljubav, strast i tradicija njihove kuhinje. Jedna od pravih delicija koja svakako krade pozornost svojom pojavom, a odmah potom i okusom, su škampi na žaru. Naravno, svježi i vrhunski plodovi mora garantiraju samu kvalitetu sočnoga mesa koje ne zahtjeva puno dodataka već tek pokoji začin i prilog da se sjedine svi okusi i arome.

Škampi na žaru prava su odlika mediteranske kuhinje koju chefovi Restauranta Orca pripremaju i to u potpunosti uživajući u tom kulinarskom procesu, pazeći, naravno, na svaki detalj, začinsko bilje i količinu ulja, kao i na sami žar koji će ovu deliciju dovesti do savršenstva u rukama pravih majstora kuhinje.

Cijenjeni u gastronomiji radi svog istančanog i intenzivnog okusa, škampi su pravi odabir ovih ljetnih dana kojima će se dodati posebna nota Jadrana i zaokružiti cjelokupno gastronomsko iskustvo i upoznati vas s novim doživljajima kulinarstva.