Delicija nad delicijama – kvarnerski škampi

31/05/2019

article image

Restorani, hoteli ili samo lijepa večera provedena u krugu najdražih, uvijek nekako zahtijevaju da zadive vas ili vi njih, ovisno, naravno, o scenariju. Bilo da se radi o vrhunskim kuharima koji fantastično manevriraju raznim receptima i namirnicama, bilo da se radi samo o ljubiteljima kuhanja koji toliko zaigrano sjedinjuju razne sastojke i isprobavaju nove začine i kombinacije okusa, da je krajnji rezultat apsolutno famozan. Ipak, nekada je teško pronaći inspiraciju koja će na neki način poboljšati i promijeniti one dobro poznate okuse i arome. Zašto onda ne potražiti pravu inspiraciju u Restaurantu Orca koji ima toliko delicija da ćete se teško odabrati samo za jednu? A ako već morate birati, neka to ipak bude najbolja odluka. S delicijama od kvarnerskih škampa, iskusiti ćete pravi vatromet okusa, aroma i mirisa koji će u potpunosti obuzeti sva vaša osjetila.

Kvarnerski škampi zahtijevaju svu pozornost i poštovanje jer riječ je o deliciji koja je na glasu i koja zaslužuje biti cijenjena, a priče o tome kako je meso škampi najukusniji plod našeg Jadranskog mora, nisu samo priče koje ostanu u riječima i usmenoj predaji koja ih, naravno, ne može dovoljno savršeno dočarati. Mediteranska kuhinja zaista obiluje raznim morskim plodovima, a upravo kvarnerski škampi predvode cijelu tu priču. Mekoća i slasnost mesa koje se savršeno sjedine s okusima maslinovog ulja i kapi limuna, istarskom tjesteninom i rižotom ili se možda pripreme na buzaru, recepata je uvijek prava gomila, ali jedno imaju zajedničko – ljepotu kvarnerskih škampi koji osvajaju sve gurmane.

Otkrivanje začina i namirnica, zagonetka je svakog zalogaja. Istančani i intenzivni okus, glavni je element i intriga autentičnih kvarnerskih škampi koji pobuđuju znatiželju i stvaraju neodoljivu privlačnost za kombinacijom slatkog mesa u maslinovom ulju i s tek dodatkom limunovog soka. Koji god recept da odaberete, Restaurant Orca je spreman na izazov u kojem će definitivno osvojiti ne samo vaše nepce, već i sva osjetila i to s najukusnijom kvarnerskom delicijom, poznatom kao škampi.