Delicije morskih bisera – Jakobove kapice

04/09/2019

article image

Školjkaši i biseri, često se povezuju prilikom istraživanja mora i traženja sjajnih morskih blaga. Iako se biseri u morskim dubinama jako teško pronađu, činjenica jest da naše prekrasno Jadransko more krije razne bisere i to ne samo one koji nose to laskavo ime. Bisere koji predstavljaju čistu ljepotu, možemo pronaći i na drugim mjestima – od prekrasne morske prirode koja ima vlastite brjegove i nizine, do čudesnih životinja koje zadivljuju svojom neobičnom ljepotom. Jadransko more uistinu krije razna čudesa, a jedno od njih je svakako i neodoljiva gastronomija, pogotovo ako pričamo o specijalitetu poput Jakobovih kapica.

Riječ je o jestivom morskom školjkašu koji živi na muljevitom dnu te vrlo često obitava i u našem moru! Poznat još pod imenom kapešante, klapunica, lepeza i čančula, ovaj ukusan morski plod, vrlo je cijenjen ne samo u nas, već i u cijelom svijetu, gdje sačinjava brojne recepte za savršeno predjelo ili laganu večeru! Upravo u Restaurantu Orca možete kušati ovu jedinstvenu deliciju!

Pomalo profinjeni, ali neodoljivi okusi, kriju se u Jakobovim kapicama koje se s maslinovim uljem, savršeno sjedinjuju s aromom Mediterana. Pokoji začin kako se ne bi sakrio niti nadjačao njihov specifičan okus i već imate uistinu pravu deliciju u tanjuru – dovoljno je vrlo malo dodataka kako bi se istaknule različite nijanse ove namirnice i kako bi se svačije istančano nepce uistinu iznenadilo novom i jedinstvenom paletom okusa koja će u potpunosti zavesti.

Restaurant Orca na svojem ribljem meniju nudi svježe i domaće morske plodove koji će začiniti svaki kulinarski tanjur u kojemu uživaju pravi gurmani, a prilikom odabira slijeda, svakako budite hrabri i odaberite morske bisere – Jakobove kapice – čije nijanse aroma će Vas zavesti i ponuditi novu paletu okusa oduševljenja!