Delicije tradicionalne primorske kuhinje

04/07/2019

article image

Istra je poznata po svojim tradicionalnim primorskim delicijama koje – isprepletane s novim i modernim pristupima gastronomiji – predstavljaju prave specijalitete kojima samo rijetki mogu odoljeti prilikom svoje posjete. Kako biste uistinu upoznali sve mogućnosti bogatih okusa i aroma, u Rovinju se svakako uputite u Restaurantu Orca!

Svježina, kvaliteta i tradicija, elementi su kojima se kreiraju najveće delicije bogate okusom i sočnošću. Karakteristična istarska tradicija u kombinaciji s primorskim specijalitetima čine prekrasne kreacije na tanjurima punih boja i mirisa koji zaintrigiraju svačije nepce, dok već navedeni elementi – svježina, kvaliteta i tradicija – garantiraju vrhunsko pripremljenu i bogatu hranu koja uistinu predstavlja specijalitete Restauranta Orca.

Riblji menu – svježe školjke, jadranska riba i škampi, ali i razni sirevi specijaliteti kao što su carpaccio od ribe, škampa i školjka – menu je koji predstavlja samo mali dio ponude Restorana Orca, ali koji svojim pomno izabranim namirnicama i još pomnijom obradom, pripremom i dolaskom na tanjuru, predstavljaju ekstazu okusa i aroma. Ono čemu teže jest da u svakom zalogaju možete osjetiti note primorske tradicije koja se pažljivo i s poštovanjem pomno njeguje već dugi niz godina, dok se kreacije kombiniraju s modernim komponentama, začinima i prilozima međusobno se usklađujući s tradicijom i tvoreći u konačnici uistinu pravu gastronomsku deliciju koja povezuje prošlost i sadašnjost – kombinaciju u kojoj najviše uživaju upravo vaša nepca.

Restaurant Orca teži stvaranju jedinstvenog gastronomskog doživljaja, tvoreći svježim, kvalitetnim i vrhunskim namirnicama uistinu prave delicije tradicionalne primorske kuhinje.