Domaća tjestenina sa škampima i rakovicom

03/05/2019

article image

U restoranu Orca, u kojemu se miješaju tradicionalni okusi Istre i Mediterana s raznim specijalitetima europske gastronomije, jedno od neizostavnih jela koje morate probati je domaća tjestenina sa škampima i rakovicom. Jela koja se pripremaju s velikom pažnjom posvećenom odabiru najsvježijih domaćih namirnica, dočarat će Vam senzacionalne okuse Mediterana i Istre u restoranu koji je posebno specijaliziran za pripremu ribljih specijaliteta i plodova mora. Između ostalog, tjestenina pripremana po tradicionalnim istarskim recepturama, jedna je od tajni ovog magičnog mjesta harmonije šarolike palete okusa i mirisa Jadrana.

Škampi, vrhunski gurmanski doživljaj, poznat i kao delicija hedonista, vrsta je morskog raka koji se lovi tijekom cijele godine duž cijele Jadranske obale, a posebice je cijenjena sorta upravo s kvarnerskog područja. Kvarnerski je škamp naime bogat jodom, te je na visokoj cijeni zbog svog sočnog okusa i mekog bijelog mesa, koje se izvrsno uklapa u najraznovrsnije specijalitete tradicionalnih istarskih jela. Jednako tako je i vrsta rakovice, također plod morskih dubina Jadrana, najcjenjenija upravo s kvarnerskog arhipelaga. Specifična je zbog osebujnog načina čišćenja, koje zahtijeva posebnu pažnju i strpljenje vrhunskih kuhara restorana Orca, koji od svakog jela znaju načiniti pravu umjetnost na tanjuru.

Smješten na samom ulazu prekrasnog Rovinja, kojeg još nazivaju „biserom zapadne obale Istre“, u ugodom ambijentu tradicionalnog istarskog štiha, restoran Orca će Vas oduševiti izuzetno uslužnim i znalačkim osobljem, uvijek spremnim ponuditi i preporučiti najbolje vino posebno odabrano za Vaš meni. U restoranu Orca, krije se čitava paleta vrhunskih vina, koje su neizostavni dodatak uz bilo koje od tradicionalnih jela istarske i mediteranske kuhinje koje ćete okusiti na mjestu gdje se more i obala ukrštaju stvarajući izvanredne gastronomske delicije.