Jadranska delicija – škarpina na gradele

23/08/2019

article image

Morski specijaliteti užitak su kojima se svi rado prepuštaju ovih ljetnih dana. Nijanse istarske i mediteranske kuhinje, često čine spoj koji se nalazi u kreaciji na tanjuru, a najbolji spoj dviju kuhinja može se pronaći u Restaurantu Orca!

Očuvanje tradicije usklađene s modernim načinima i pristupima u kulinarstvu, kreirane i prezentirane u novom, modernom ruhu, put je kojim se vode chefovi ovoga restorana i kojim ostvaruju potpuno zadovoljstvo svojih gostiju, pogotovo kada je riječ o morskim delicijama. Svježi plodovi Jadrana čine njihov riblji menu – školjke, riba i škampi, vrhunske su namirnice koje svojom kvalitetom čine glavnu komponentu krajnjih kreacija prezentiranih na tanjuru. Upravo jedna od tih delicija je i škarpina na gradele!

Riječ je o uistinu ukusnoj ribi sočnog mesa koja zahtjeva minimalan broj sastojaka i začina kojim se naglasak daje na njene pojedine nijanse, stvarajući ekstazu sjedinjenih okusa i aroma. Ipak, jedan je ključni sastojak bez kojega je ova delicija nezamisliva – maslinovo ulje! Naravno, važan je cjelokupni postupak kojim se vodi prilikom stvaranja konačnog tanjura – od pomnog izbora vrhunske ribe do pristupa njenoj pripremi, a u konačnici i do odabira odgovarajućih začina koji će savršeno naglasiti svaku nijansu ribe, pritom stvarajući nove sjedinjene arome usklađenih okusa.

Riba zahtjeva uistinu puno vremena i znanja u pripremi – upravo kako se ne bi izgubila niti jedna nijansa sočnosti i okusa ove ukusne namirnice. U Restaurantu Orca, chefovi su upoznati sa zahtjevima ribljeg menija te su svoje znanje i iskustvo prenijeli u morske specijalitete koji se nalazi u ponudi – jedna od tih jadranskih delicija je sigurno i škarpina na gradele u čijim ukusima možete uživati u Rovinju!