Jeste li ikada probali paštu s hlapom?

25/05/2017

article image

Pašta s hlapom jedan je od najvećih lokalnih specijaliteta kada su u pitanju  “jela s “okusom mora”. Domaća istarska pašta neće nikoga ostaviti ravnodušnim, tim više što je glavni adut tanjura ukusno meso hlapa. Chef restorana Orca spremit će vam paštu po tradicionalnoj recepturi i ovim jelom zasigurno promijeniti način na koji ćete ubuduće gledati na tjesteninu. Upravo je pašta s hlapom specijalitet samog chefa tako da tu ne možete pogriješiti.

Međutim, ništa manje neće oduševiti niti rižoto koji se odlično slaže s mesom hlapa, a zajedno čine vrlo zanimljiv tanjur. Vrhunsko jelo, dobra preporuka s vinske karte i uvijek ugodan ambijent nedvojbeno će učiniti večer onom koju ćete pamtiti.

Hlap inače ima nadimak kralj mora i riječ je od nešto ekskluzivnijoj i u kulinarskim krugovima izrazito cijenjenoj vrsti rakova. Često se uspoređuje s jastogom iako je meso hlapa smješteno u velikim kliještima i obično je puno sočnije od mesa iz repa jastoga. Jedan od glavnih preduvjeta za pripremu hlapa je da do kuhinje dođe svjež, a upravo u restoranu Orca sva jela spravljaju uvijek od svježih namirnica, u ovom slučaju izravno iz Jadrana. Pripremljeno na pravi način obogatit će domaću paštu ili pak rižoto čitavom lepezom okusa. Zašto kažu da je hlap bolji od jastoga, provjerite u kultnom rovinjskom restoranu Orca