Kreiranje tanjura po želji gostiju

24/07/2019

article image

Potpuno zadovoljstvo gostiju kojima su opčinjena sva osjetila prilikom isprobavanja njima novih okusa i aroma, ono je čemu teže chefovi Restauranta Orca. Pažljivi pristup u obradi i pripremi namirnica, a potom i u kreiranju tanjura kako bi se postigla odlična vizualna prezentacija jela – kojom tanjur započinje svoje zavođenje – popraćeno usklađenim mirisom, a potom i savršenim okusom, ono je što je glavni cilj Restauranta Orca. Kako bi isto i postigli, uvijek se vode željama gostiju koji sami kreiraju svoj tanjur riječima i odabirom glavnih namirnica, a potom je sve u rukama vrhunskih chefova.

Tanjur po želji gostiju – ono je čime se Restaurant Orca ponosi prilikom kreiranja specifičnih jela i specijaliteta, a jedan od njih je svakako i tanjur morskih plodova uz prilog tradicionalne istarske tjestenine – lazanjeta.

Bogat bojama i teksturama, kao i različitim okusima i aromama koji se savršeno nadopunjuju, tanjur predstavlja specijalitet miješanih školjka – kapešante, poznate i kao Jakobove kapice, i dagnje – u kombinaciji s kvarnerskim škampima i tradicionalnom tjesteninom lazanjete, poznatom još i kao široki rezanci, temelj su ove gastronomske delicije koja uistinu zavodi sva osjetila. Morski plodovi svakako si međusobno komplementiraju dok se njihovi okusi, arome i sočni sokovi savršeno isprepliću uz dodatak tjestenine, tvoreći tako uistinu pravu fantaziju istarske i mediteranske kuhinje.

Restaurant Orca, vodi se ka postizanju cilja potpunog zadovoljstva svojih gostiju, pritom ispunjavajući sva njihova gastronomska očekivanja – vodeći se njihovim željama, a potom rukama svojih vrhunskih chefova.