Kvarnerski škampi u restoranu Orca – posebna delicija koju morate probati

18/01/2018

article image

Kada je u pitanju kvaliteta mesa koje dolazi iz dubina Jadrana, kvarnerski škampi svoje mjesto našli su pri samom vrhu te ljestvice te se tako probili među najcjenjenije delicije zdrave mediteranske kuhinje. I dok jedni drže kako je kvarnerski škamp nastao križanjima raznih sorti, drugi su uvjereni kako je to zapravo vrsta koja je donesena iz hladnih norveških voda, no bilo kako bilo, nepobitno je kako kvarnerski škampi imaju nešto tanji oklop od većine drugih vrsta ispod kojeg se krije meso punog i bogatog okusa.

Restoran Orca, među ostalim specijaliziran i za pripremu vrhunskih jela od ribe i morskih plodova, omogućuje svojim gostima savršena gurmanska iskustva obogaćena svježim i originalnim okusima Jadrana. Kako bismo osigurali besprijekornu kvalitetu i jedinstven užitak na nepcu, ribu i morske plodove nabavljamo izravno od lokalnih ribara, a potom ih naši iskusni chefovi pripremaju prema tradicionalnim istarskim recepturama.

U našem restoranu tako možete probati rižoto kao i tjesteninu s kvarnerskim škampima, a pripremamo ih i na buzaru te sirove, što pak mnogi gurmani smatraju posebnom delicijom. Sočno meso škampa pripremljeno na bilo koji od navedenih načina zadovoljit će nepca čak i onih najstrastvenijih gurmana.

Počastite sebe i svoje društvo najboljim okusima škampa koje ste imali priliku probati. Posjetite obiteljski restoran Orca smješten na samom ulazu u Rovinj i uživajte u nezaboravnim gastro doživljajima.

Dobrodošli i dobar tek!