Mediteranska receptura škampa na buzaru

12/06/2019

article image

Predjelo je obično lagano. Nešto jednostavno samo da se zaintrigira mašta za ono što slijedi. Ali treba znati kako natjerati nepce da se pita. Treba znati kako baratati s okusima, aromom i ljepotom samog tanjura da dođe do zagonetke o tome što točno slijedi. Da se svih 5 osjetila pita s čime će se sljedeće oduševiti. Možda također dolazi nešto jednostavno, ali opet zanimljivo? Možda neka kombinacija okusa koju nikako ne biste kombinirali, ali sjedinjenjem svih različitosti dođe do prave fantazije okusa i oduševljenja? Ili možda neki pravi domaći, pomalo egzotični slijed mediteranske kuhinje koji savršeno upotpunjuje istarski ambijent?

Škampi na buzaru, pravo su tradicionalno jelo koje u svojoj ponudi ima Restaurant Orca. Svježe sezonske namirnice, tipične za istarsko područje, čuvaju tradiciju u modernom ruhu i bez ikakvih problema prate i ispunjavaju sve zahtjeve i standarde suvremenog gosta. Škampe na buzaru, upravo su jelo na kojem će svačije nepce biti zahvalno za pravu ekstazu.

Samo ime na prvu govori da se radi o pravoj fantaziji okusa, mirisa i prekrasnog tanjura koji u konačnici završi pred gostom čije nepce samo čeka se da oduševi. Mekoća mesa škampi, arome nasjeckanog češnjaka i peršina uz razne druge začine i naravno, vino koje fantastično spoji i sjedini sve okuse, neke su od karakteristika škampa na buzaru čijim receptom u Restaurantu Orca barataju kao od šale! Taman dok se sve sjedini prilikom kuhanja, a okusi i arome uravnoteže, gosti uz aperitiv ili lagano predjelo, kao i prekrasan pogled s terase, mogu samo čekati i maštati o tome jelu koje će ih oduševiti već za koji trenutak.