Najveće delicije krušne peći

22/05/2019

article image

Svako nepce zahtjeva posebne fantazije. Zahtjeva onaj raznoliki vatromet svih boja, mirisa, okusa i aroma, poseban doživljaj koji ga osvaja odmah na prvu. A nakon nekog vremena, nepce je jako teško iznenaditi. Zapravo, jako teško je iznenaditi sva osjetila kao onaj prvi put pravih gastronomskih doživljaja. Ipak, neki okusi su nezaboravljivi. Neki okusi i arome, uvijek osvajaju nepce kao da je svaki put prvi put. Možda je i do nas i do toga da smo se jednostavno razmazili pravim gastronomskim blagom, ali zašto i ne bi? Ljepota izgleda, fantazija mirisa i vatromet savršeno sjedinjenih okusa. Naravno da je riječ o teletini i janjetini iz krušne peći, famoznim delicijama najvećih gurmana.

Pravi kuhari znaju koliko je bitna svaka minuta priprema hrane, kao i svaka nijansa boje koje otkrivaju točan trenutak savršeno pripremljenog mesa, a u Restoranu Orca u Rovinju, to su upravo specijaliteti kuće, što govori o samoj kvaliteti i načinu pripreme, kao i onoj krajnjoj rapsodiji boja, mirisa i okusa koji se nađu savršeno posloženi na tanjuru ispred svakog gosta. Naravno, glavni kritičar je zapravo uvijek nepce koje gotovo uvijek zahtjeva poseban vatromet pripremljen samo i isključivo za njega.

Zanimljivo je kako janjetina pripremljena u krušnoj peći, nepce uvijek oduševi kao da je prvi put. Janjetina je već dugi niz godina na samome vrhu odabira pravih ljubitelja kuhinje i iako postoji mnogi načini da je se pripremi i oduševi ljepotom okusa, nekako uvijek je najdraža baš u krušnoj peći. Puno trikova u rukavu oko pripreme, pečenja i savršene prezentacije na tanjuru, imaju kuhari u Restoranu Orca, a najsigurniji način da se uvjerite u prave ljepote gastronomije je put pod noge i ravno u Rovinj u potragu za Orcom!