Pašta s rakovicama – savršen zimski specijalitet inspiriran tradicionalnim recepturama

21/12/2017

article image

U ovo blagdansko vrijeme brojni gurmani među nama traže onaj savršen zalogaj. Za jedne je to bogat okus,  drugima neke specifične arome, treći preferiraju zdrave namirnice i domaću kuhinju. Ovdje u restoranu Orca, osmisli smo najbolji recept za ove zimske dane, a riječ je o posebnom specijalitetu koji je svojevrsna kombinacija upravo svega onog iznad navedenog – pašti s rakovicama.

Upravo su rakovice jedna od najcjenjenijih jadranskih vrsta rakova čije je meso izuzetno ukusno, pomalo slatkasto, no vrlo nježno i lagano, a mnogi će ih svrstati odmah uz bok elitnim gastro poslasticama poput jastoga i hlapa. Prosinac i siječanj smatraju se najboljim mjesecima u godini za uživanje u raznim vrstama rakova jer je tada kvaliteta njihovog mesa na vrhuncu.

Domaća, ručno rađena istarska tjestenina osvojit će vas lakoćom kojom se topi u ustima, a svježe rakovice koje u kuhinju stižu izravno iz Jadrana i koje potom naši iskusni chefovi pripremaju inspirirani tradicionalnim recepturama, zadovoljit će nepca i onih najzahtjevnijih zaljubljenika u morske plodove.

Kako bi vaše gurmansko iskustvo uživanja u pašti s rakovicama bilo uistinu potpuno, naše će vam stručno osoblje preporučiti, ili pak sami možete odabrati s bogate vinske karte, neke od vrhunskih vinskih kapljica koja će se savršeno složiti uz svaki vaš zalogaj.

Prepustite se blagdanskoj atmosferi, odvojite vremena za sebe i svoje društvo i počastite se najboljim okusima domaće istarske kuhinje – samo u restoranu Orca u Rovinju.