Posebni specijaliteti i delicije restorana Orca

24/10/2018

article image

Bogati meni restorana Orca skriva brojna ukusna jela koja smo uvijek spremni pripremiti i poslužiti za vaš stol, ali isto tako i one rijetke specijalitete koji zahtijevaju vrhunske sezonske namirnice i ovise o raspoloženju prirode. Neke od tih posebnih namirnica su orade, krupniji škampi, ali i gljive sunčanice koje nije baš uvijek lako pronaći. Pojedine namirnice ovise o sezoni, a pojedine još i o sreći lokalnih ribara koji svakodnevno isplovljavaju u potrazi za vrijednim i velikim primjercima traženih ribljih vrsta.

Trenutno je tako sezona izlova orade, jedne od najcjenjenijih riba jadranskog podmorja, čije meso svojim specifičnim okusom i kvalitetom nadmašuje većinu vrsta bijele ribe, a u gurmanskim krugovima poznata je i kao kraljica ribljih jelovnika i kulinarskih gozbi. Baš kao i veće škampe te gljive sunčanice, do orade je nešto teže doći, no kada ih uspijemo dopremiti u našu kuhinju, uvijek ih rado preporučujemo svojim gostima. U restoranu Orca oradu pripremamo uz tradicionalne lokalne namirnice kako bismo što bolje istaknuli njezin jedinstven okus, a isto je i sa škampima cardinale, vrhunskim specijalitetom koji se spravlja samo od repova većih škampa, te gljivama sunčanicama koje pečemo na žaru i poslužujemo kao posebnu deliciju.

Prilikom vaše posjete restoranu Orca naše će vas ljubazno osoblje uvijek obavijestiti o posebnim specijalitetima i delicijama koje možete ovdje probati,  a u slučaju da imamo sve potrebne i dragocjene namirnice pripremit ćemo vam pravu gurmansku senzaciju koja će impresionirati sva vaša osjetila.