Restoran Orca- gastronomska dobrodošlica na ulazu u Rovinj

21/06/2017

article image

Restoran Orca je mjesto gdje možete upoznati i uživati u pravoj istarskoj kuhinji, čije su osnovne značajke jednostavnost, tradicija, autohtonost i korištenje lokalnih i sezonskih namirnica.

Bogatstvo plodova koje nudi Istra je neiscrpno, a isto tako su neograničeni  načini njihove pripreme i serviranja. Svaki restoran nastoji istarskoj kuhinji udahnuti svoj specifičan pečat pa tako i restoran Orca.

Restoran Orca će vas impresionirati prije svega velikim izborom svježe jadranske ribe, škampi, rakova i školjki, spremljenih na razne načine po vašoj želji. Tu su i istarske delikatese poput pršuta, sira, tartufa i drugih šumskih gljiva, šparoga i ostalog samoniklog bilja.

Restoran je poznat po odličnoj pripremi autohtone istarske tjestenine (tagliatelle, fuži, njoki pljukanci ili frkatići i ravioli punjeni na više načina), te rižota  pripravljenih od sezonskih namirnica. Oduševit će vas i ponuda raznih vrsta jela od mesa nabavljenog od domaćih proizvođača ili  mesa od istarskog goveda boškarina te divljači. Jela ispod peke ili čripnje i jela sa gradela jednostavno su iznad svake konkurencije.

Bogata vinska karta pomaže vam uz svako jelo odabrati i pravo vino. Uz najbolji izbor vina vrhunskih istarskih vinara, koja se svakako preporučuju uz domaću kuhinju, možete dobiti i strana vina.

Na kraju uvijek neko slatko iznenađenje. Po ljeti su to svježi, sočni i voćni deserti, palaćinke sa raznim punjenjem i velik izbor neizostavnog ljetnog užitaka- sladoleda.