Restoran Orca u Rovinju- snažan argument zbog kojeg ćete posjetiti Rovinj!

14/06/2017

article image

ROVINJ je grad-muzej i najromantičnije mjesto na Mediteranu!

Što pretražujemo kad tražimo idealno mjesto za ljetni odmor? Primarni su nam  smještaj, plaže i dobar izbor restorana. Brojni gosti iz Europe ali i cijelog svijeta dolaze u Rovinj i uvijek mu se vjerno vraćaju. Doznajte i vi zašto:

 – BOGATA PONUDA RESTORANA: Kao svako pravo turističko mjesto, Rovinj nudi pregršt restorana s raznolikom ponudom. Jedan od rijetkih restorana  koji je otvoren cijele godine je restoran Orca, s obiteljskom tradicijom još od 1993.g. Smješten izvan gradske verve, na samom ulazu u Rovinj u dijelu grada zvanom Gripole, nudi specijalitete istarske i mediteranske kuhinje.

 – BROJNA KULTURNA I ZABAVNA DOGAĐANJA: Rovinj je, naročito tijekom ljetnih mjeseci, prepun raznih kulturnih i zabavnih događanja koji se organiziraju u brojnim klubovima ili na otvorenom.

 – IDEALNA LOKACIJA: Rovinj ima idealan položaj za sve europske goste, udaljen je samo sat vremena vožnje od Trsta, dva i pol sata od Zagreba i samo šest sati od Műnchena.

 – ROMANTIČNA ATMOSFERA: Rovinj je jedinstven mediteranski grad koji svoju ljepotu može zahvaliti smještaju na malom otoku što je uvjetovalo gradnju zbijenih kuća, uskih ulica i malenih trgova, zaštićenih s morske strane visokom stjenovitom obalom  i na liticama izgrađenim kućama. S kopnene strane “čuvaju” ga snažni kameni bedemi. Rovinj je jedan od rijetkih mediteranskih gradova čiju autentičnost nije pokvario moderni urbanizam.

 – UGODNA KLIMA: Rovinj je mjesto s najmanje oblaka i treće najsunčanije mjesto u Hrvatskoj sa prosječno 134 sunčana dana godišnje. Prosječna godišnja teemperatura je 13,5 ˚C, a klima je topla i umjereno suha. U kolovozu je prosječna temperature od 22˚C  do 25˚C, dok je temperature mora u tom periodu idealnih 23˚C.

 – POVIJESNI SPOMENICI: Rovinj je mjesto bogato povijesnim spomenicima i znamenitostima, od kojih je najpoznatija  crkva sv. Eufemije koja dominira mjestom i sa čijeg tornja visokog 60 metara puca impozantan pogled na rovinjske krovove, trgove, ulice, luku i  marinu s jahtama. Tu su još barokni Balbijev luk, osmatračnica s lavom sv. Marka, crkva sv. Tome, crkca sv. Križa, Franjevački samostan, Zavičajni muzej, ekomuzej  ”Kuća o batani”, rovinjski akvarij i još puno prirodnih ljepota Rovinja i okolice.a