Ribarski tanjur za dvoje – spoj špageta i svježih morskih plodova

17/07/2019

article image

Mediteranska i istarska kuhinja – svaka je na svoj način jedinstvena, a svojim specifičnim okusima mame sve ljubitelje dobrog kulinarskog tanjura. Ipak, u ovim toplim i ljetnim danima, teško je odoljeti svježim morskim plodovima koji zaintrigiraju nepce već pri prvom kušanju. No, postoji li kombinacija koja nekako spaja obje kuhinje, istodobno tvoreći nove nevjerojatne okuse savršenih aroma? Naravno da postoji!

Menu Restauranta Orca krije deliciju kreiranu za dvoje – vas i vašu najdražu osobu s kojom uživate u svim trenucima i blagodatima ljeta, ali i kulinarstva. Riječ je specijalitetu pripremljenim od svježih sezonskih namirnica, pritom poštujući mediteransku kuhinju, ali i onu tradicijsku istarsku – tanjur špageta pripremljenih na poseban, kako kažu, ribarski način za dvoje!

Svježina namirnica pomno izabranih, obrađenih, a na koncu i pripremljenih plodova mora, tvore ekstazu okusa koji se svim svojim nijansama savršeno međusobno dopunjuju. Tjestenina, tipična za istarski kraj koja je postala prava tradicija u pripremi i povezivanju iste s raznim namirnicama i sastojcima, te plodovi mora – rakovi granipoveri, školjke, gamberi, škampi i sipe, tvore ovaj ribarski tanjur kojim će se vaše nepce u potpunosti očarati. Još tek pokoji začin koji će začiniti svaku notu sjedinjenih okusa i voilà! Rezultat je tanjur koji čuva i tako lako nudi sve čari i tajne mediteranske i istarske kuhinje!

Restaurant Orca, kojemu je cilj vaš užitak u vrhunskoj hrani i vinu, rado stvara i kreira nove okuse i kulinarske doživljaje u kojima ćete uživati pri svakom zalogaju, pritom otkrivajući nove svjetove i dimenzije stvorene nevjerojatnim okusima i aromama!