Rižoto s morskim plodovima – istarski specijalitet koji će vaše nepce “oboriti s nogu”

17/10/2018

article image

Rižoto za mnoge predstavlja zahtjevno jelo koje nije lako pripremiti, barem ne onako da se jednostavno topi u ustima, no ovdje u restoranu Orca iskusni chefovi pripremit će za vas neodoljivi rižoto na razne načine, među ostalim i kremasti rižoto s neodoljivim morskim plodovima.

Tajna ovog recepta leži, dijelom u odabiru vrhunskih namirnica, a dijelom u posebnom načinu kuhanja, odnosno pripreme. Prije svega, koristimo kvalitetnu Arborio rižu koja je posebna po tome što sadrži nešto više škroba koji se oslobađa kuhanjem i tako pruža onu savršeno kremastu teksturu, pa je stoga idealna za pripremu rižota. Rižu koju kuhamo u posebnom temeljcu zatim obogaćujemo zavodljivim aromama i okusima mora dodajući gambere, kaneštrele, sipu i dagnje, odreda cijenjene morske vrste koje u našu kuhinju stižu uvijek svježe i izravno iz dubina Jadrana, a koje pak u kombinaciji s visokokvalitetnom Arborio rižom i iznimnim kulinarskim umijećem naših chefova pružaju pravu malu senzaciju nepcu.

Ako sebe i svoje odabrano društvo želite počastiti kreativnim specijalitetima tradicionalne istarske gastronomije, a pri tome uživati u opuštenoj i intimnoj atmosferi te besprijekornoj usluzi, onda je restoran Orca definitivno vaš najbolji izbor. Posjetite nas na samom ulazu u Rovinj i priuštite si gurmanski doživljaj kojeg ćete vi i vaša osjetila još dugo pamtiti.