Rižoto sa škampima i rakovicom

06/04/2023

article image

Rižoto je klasično talijansko jelo koje uveseljava ljubitelje već stoljećima. Ovo jelo, za koje možemo reći da je temelj prepoznatljivosti talijanske kuhinje, popularnost je steklo diljem svijeta, pa tako i u Istri. U tradicionalnoj izvedbi glavni sastojci su riža te različiti dodaci koji rižoto čine raznovrsnim, a jednostavnim jelom koje se može prilagoditi svačijem ukusu. Popis dodataka je beskonačan – od morskih plodova do gljiva i šparuga – svi oni rižoto čine posebnim i rado viđenim na stolu. Ključ neodoljivog rižota je u kvalitetnom temeljcu te postupnom dolijevanju koji će rižu učiniti mekanom i kremastom, a svaki pravi poznavalac rižota neće propustiti dodati i malo parmezana na kraju.

Jedna od nama najdražih varijanti rižota jest rižoto sa škampima i rakovicom. Glavna zvijezda ove inačice jesu mekani škampi te različite rakovice u kombinaciji s rižom i ukusnim ribljim temeljcem. Rezultat je bogatstvo morskih plodova i tradicije na tanjuru kojeg ćete iznova željeti i naručivati.

Posjetite restoran Orca i uživajte u rižoto sa škampima i rakovicom – savršenoj kombinaciji najugodnijih okusa i delikatnih plodova mora.