Mnogi će se složiti kako, bez obzira na sve ostale specijalitete i delicije, blagdanski stol ne može biti potpun bez ukusne sarme. Mljeveno meso i riža, zamotano u listove kiselog kupusa i kuhano u ukusnom i aromatičnom umaku, poslastica je koja istovremeno očarava osjetila, ali i predstavlja zdrav obrok.

Zašto se sarma naziva kraljicom zime? S jedne strane odgovor leži u tome što se ukiseljeni kupus, ključni sastojak svake dobre sarme, obično sprema u kasnu jesen, a svoje najbolje okuse i arome postiže baš u ovom zimskom periodu. S druge pak strane, poznato je i kako kiseli kupus obiluje vitaminom C koji je ključan u sprječavanju simptoma prehlade i gripe, ali i drugih zdravstvenih tegoba koje se vežu za zimsku sezonu.

Zašto morate probati sarmu u restoranu Orca? Zato što ćete ovdje probati vjerojatno jednu od najboljih verzija sarme koje ste ikada imali priliku kušati. Naši iskusni chefovi za vas biraju samo najbolje sastojke i začinsko bilje, a pripremaju ih prema tradicionalnim recepturama, sočne i mekane, baš onako kako su ih spravljale naše majke i bake. Nema boljeg zalogaja od bakine sarme, zar ne?

Posjetite i Vi restoran Orca, opustite se u ugodnoj i toploj blagdanskoj atmosferi i počastite sebe i svoje nepce neodoljivom sarmom u koju ćete se gurmanski zaljubiti već s prvim zalogajem.