SIROVE STRASTI U RESTORANU ORCA

10/08/2017

article image

Svi se slažu da je bistro more izvor ukusne hrane, no jeste li znali da se kvalitetna hrana iz čistog mora mjeri činjenicom da se može jesti već i u sirovom izdanju? Jedan od restorana koji je prepoznao kvalitetu i umjetnost pripravljanja jela od sirovih i svježih morskih namirnica je obiteljski restoran Orca smješten na ulazu u grad Rovinj, biser zapadne Istarske obale.

Restoran Orca je utemeljen na obiteljskoj bliskosti i potpori koja se sa vremenom proširila i na dugogodišnje djelatnike. Opuštena obiteljska atmosfera i svježe namirnice najbolje kvalitete osiguravaju savršen doživljaj hrane, koji je odavno prepoznat na gastronomskoj karti Istre.

Inspiraciju za pripremu delicija i oslobađanje prirodnih okusa restoran Orca pronalazi u tradicionalnoj istarskoj i mediteranskoj kuhinji, ali se istovremeno na meniju nalaze i noviteti iz gastronomskog svijeta. Spajanje tradicionalnih i suvremenih jela, inzistiranje na najkvalitetnijim namirnicama i svježoj ribi i morskim plodovima jamče bogatstvo okusa i jedinstveni užitak.

Najpoznatiji specijaliteti kuće su tjestenina sa jastogom, pljukanci Orka mare monti, fileti grdobine sa tartufima, riba u soli, te riba i meso ispod peke (čeripnje).  Na meniju se također nalaze kvalitetna sirova riblja predjela, poput nezaobilaznog carpaccia od brancina, sirovih škampa, oštriga i vongole.

Naše sirove delikatese će Vam otvoriti apetit i uvesti Vas u jedinstveno kulinarsko putovanje prožeto izvornim okusima i mirisima Jadrana, a jamstvo užitka leži u svježim namirnicama, obiteljskoj atmosferi i prekrasnom ambijentu.