Svježi jadranski hlap – delicija za prave morske gurmane

11/09/2019

article image

Morski plodovi često su opisani kao vrhunske delicije i specijaliteti koji vladaju gastronomskom scenom. Jedinstveni okusi i specifični tanjuri, uistinu zavode nepce koje titra od oduševljenja svih kušanih nijansi otkrivenih prilikom svakog zalogaja. Kako biste se mogli pohvaliti da ste uistinu pravi morski gurman, uputite se u Restaurant Orca gdje možete isprobati još jednu morsku deliciju – svježi jadranski hlap.

Riječ je o jastogovom gastronomskom rođaku koji pripada u porodicu škampa. No, za razliku od jastoga, hlap je puno obilniji, a idealan je za kombinaciju s raznim rakovima, ribom ili lignjama. Bogat sočnim mesom, hlap predstavlja jedno od najukusnijih morskih jela i priprema se na najrazličitije načine, sve jednako ukusne – ovisno o tome kako preferirate konačan tanjur, kao i koje nijanse zahtijevate da budu dominantne. Naravno, za pripremu ovoga jela, svakako je potrebno znanje i vrhunska spretnost u samom pristupu namirnici i njezinoj pripremi, kako se ne bi izgubila sočnost mesa i paleta nijansa okusa po kojoj je hlap toliko jedinstvena namirnica. U Restaurantu Orca, chefovi su uistinu vrhunski znalci i ovu deliciju pripremit će na način kojim će sasvim sigurno zaluditi sva Vaša osjetila dok čekate da kušate i ovaj morski specijalitet.

Bogat riblji menu ovoga restorana,sačinjen je od kvalitetnih i svježih namirnica, čime se pridonosi konačnom okusu i teksturi. Kako biste uistinu bili pravi morski gurman, svakako na svoj menu dodajte kušanje jadranskog hlapa u Restaurantu Orca – riječ je o zaista pravoj senzaciji okusa.