Svježina Jadrana u restoranu Orca

22/02/2023

article image


Naše Jadransko more je prepuno riba, a restorani i konobe gostiju željnih mediteranskih ribljih specijaliteta. No nekako jedni s drugima teško da se sretnu. Iako je danas u hrvatskim restoranima sve rjeđa pojava, svježa riba u restoranu Orca je svakodnevica.
Od trlja i brancina, preko orade i pagra do zgodne škarpine i lista – svi su oni dijelom naše promjenjive gastronomske ponude. Ponosni smo na svježinu svih naših namirnica koju pripremamo po principu mediteranske jednostavnosti zbog čega naš jelovnik nije zatrpan sastojcima koje je teško isporučiti po najvećoj kvaliteti.
Iako je naš jelovnik tradicionalan, ne nedostaje mu zanimljivosti i raznolikosti. Tako, između ostalog, možete uživati u različitim ribljim specijalitetima koji su osmišljeni kako bi odgovarali svačijem guštu, ali i iznenadili svačije nepce. Neke od naših preporuka za svaki dan su aromatizirani fileti, frigana svježa riba i ona na žaru, a pravi zaljubljenici u morske delicije ne smiju propustiti specijalitete kuće poput riblje juhe, fileta grdobine sa tartufima i ribe u soli ili ispod peke.
Bilo da tjedan ne možete zamisliti bez ukusne ribe na tanjuru ili vas je potrebno uvjeriti u ljepotu ovih morskih plodova, svratite do nas i uživajte u svježini i okusu Jadrana.