Teletina ispod peke u krušnoj peći– vrhunski specijalitet tradicionalne istarske kuhinje kojeg morate probati

22/11/2018

article image

Rovinj se često spominje kao “grad umjetnika” zbog brojnih slikara, pisaca i drugih umjetnika koji su pronalazili svoj mir i inspiraciju u ovom prelijepom gradu, a restoran Orca smješten na samom ulazu u grad nudi jednu drugačiju perspektivu umjetnosti, onu s gastronomskim predznakom. Ovdje ćete zasigurno doživjeti jedinstvene gurmanske trenutke prožete okusima svježih namirnica pripremljenih na sasvim poseban i originalan način, osobito ako probate neke od specijaliteta kuće kao što je teletina ispod peke.

Jela pripremljena ispod peke posebna su poslastica za sve istinske gurmane, prije svega jer se tim tradicionalnim načinom pripreme hrane postiže nevjerojatno bogat spektar aroma i okusa koji se međusobno isprepliću. Naši iskusni chefovi teletinu ispod peke pripremaju tako da prvo biraju samo najbolje komade telećeg mesa, potom ih kombiniraju s raznim začinskim biljem i sezonskim namirnicama, te u konačnici pripremaju ispod peke i to u staroj krušnoj peći, kako bi meso poprimilo karakterističan blagi miris dima te postalo sočno i jednostavno se topilo u ustima. Da bi zalogaji ispod peke bili uistinu savršeni, potrebno je puno iskustva, znanja i pažnje kod same pripreme, a naši chefovi s dugogodišnjim iskustvom pravi su majstori kada je u pitanju ovaj način pripreme.

Oni koji su već probali specijalitete spravljene pod pekom vrlo dobro znaju kako je riječ o posebnom užitku kojeg je teško usporediti s bilo kojim drugim jelom, a oni koji  ih još nisu imali prigodu probati ove jela ispod peke pozivamo da posjete obiteljski restoran Orca i otkriju sve čari najbolje teletine ispod peke u gradu.