Upravo Restaurant Orca može pružiti onaj potpuni doživljaj Rovinja

12/05/2017

article image

Rovinj često znaju častiti brojnim epitetima poput onoga “grad umjetnika” s obzirom na to kako su brojni slikari, pisci, skulpturisti i razne druge umjetničke duše upravo u ovome prelijepom istarskom gradiću pronašli svoje utočište i inspiraciju, a tek kada uđete kroz vrata Restauranta Orca iskusit ćete i onu umjetničku stranu gastronomije. Fantastičan ambijent s puno zelenila koje će vam i u zimu stvoriti ugođaj proljeća, kamin koji će vas dobro zagrijati uz čašu odličnih vina iz njihovih podruma, a ljubazno osoblje i vrhunski chef omogućit će vam putovanje Istrom i općenito Mediteranom kroz razne specijalitete i delicije.

Svaki dobar restoran teži onom balansu između tradicije i modernizma, a ponosni vlasnici, obitelj Hrvatin, upravo su u tome i uspjeli. Iskusno osoblje u tom istom restoranu radi više od desetljeća, a sam restoran otvoren je već više od dva, što je sve skupa jedno čvrsto jamstvo dobre usluge i kvalitete bogatog menija spravljenog od svježih namirnica. Kada smo već kod menija treba svakako naglasiti specijalitete kuće – tjesteninu s jastogom, pljukance Orka mare monti, filete grdobine s tartufima, ribu u soli te ribu i meso ispod peke – što god odabrani jedno je sigurno, a to je da nemoguće pogriješiti. Riba i morski plodovi dolaze svježi iz Jadrana, tjestenina je autohtona istarska, rižoto sa svježim tartufima, šparogama ili šumskim gljivama, a o desertima ne treba niti govoriti, to se jednostavno mora okusiti vlastitim nepcem.

Kada dođete u Rovinj, pitajte za Gripole i ne možete promašiti Orcu, već na prvi pogled će vas privući unutra. Što drugo reći nego, bon appétit!