Zubatac na istarski način – specijalitet nad specijalitetima

02/02/2018

article image

Restoran Orca poznat je po raznim specijalitetima od ribe i morskih plodova, a brojni se gosti upravo zbog te zdrave mediteranske, domaće kuhinje rado vraćaju ovdje. Jedan od takvih specijaliteta je svakako zubatac na tradicionalni istarski način pripremljen prema recepturama koje smo naslijedili od naših starih.

Zubatac se inače ubraja među najtraženije vrste kada je u pitanju jadranska riba, a njegovo meso je bijelo, sočno i nevjerojatno ukusno. Zanimljivo je zapravo da se manji primjerci zubaca zapravo smatraju ukusnijim, a ovdje u restoranu Orca poslužit ćemo vam samo ono najbolje. Svu ribu i morske plodove nabavljamo izravno iz svježeg ulova lokalnih ribara kako bismo svojim gostima ponudili  jedinstvene okuse i arome koje samo kristalno plavi Jadran može iznjedriti, a potom ih naš chef priprema na poseban način – na roštilju na drva ili pak u krušnoj peći s krumpirom i mrkvicom.

Ako do sada niste imali priliku kušati ovaj tradicionalni istarski specijalitet, sada je pravo vrijeme da to učinite.Posjetite restoran Orca s dugogodišnjom tradicijom zadovoljavanjem gurmanskih apetita, počastite se ovim vrhunskim specijalitetom, sljubite ga s nekim od kvalitetnih istarskih vina koje će vam naše osoblje uvijek rado preporučiti i uživajte u gastro avanturi koju nećete tako lako zaboraviti.